Kosár
A kosár jelenleg üres
Hírek
Megjelent a Magyar Konyha nyári, dupla száma!
Július-augusztusi dupla szám fő témája a Tisza és a Balaton. A Tisza gasztronómiájának feltérképezése során fantasztikus kincsekre bukkanhat az olvasó. Négy régióra osztva, a Tisza magyarországi szakaszán megkeresték a legizgalmasabb helyeket, termelőket, csárdákat, beszélgettek halásszal, révésszel és tokaji borásszal. A magazinnak a SZÖVET is segített a felderítésben! TARTALOMBÓL:
Bővebben..A SZÖVET hírlevele 2012.07.02-07.
A SZÖVET hírlevele 2012.06.26-07.01.
Vidéki Mustra! Termelői Piac Budapest főterén!
Június 29-én, pénteken termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt. A piacon találkozhatnak Élő Tisza védjegyes termékekkel is. (29-én Feketéék tarpai bio méz és lekvár, cseresznye, meggy finomságaikkal; Szegedi család dánszentmiklósi füstölt húsáruival; Ozsgyániék ceglédi piros fűszerpaprikáival...)
Bővebben..Helyi Termelői Piacok könnyített higiéniai követelményei engedélyeztetésnél, működtetésnél
Június 11-től hatályos az új, könnyített helyi termelői piacokra vonatkozó higiéniai jogszabály (51/2012. (VI. 8.) VM). Már nem kell vásárcsarnoki szintű engedélyeztetési dokumentáció, infrastruktúra a vidéki termelői piacokon!
Bővebben..Ésszerűbb előírások a helyi piacokon
Könnyebben betartható élelmiszerbiztonsági követelményrendszert határoz meg június 11-től hatályos rendeletében a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Bővebben..A MAGYAR AGRÁRKAMARA HÍREI
ALKALMI EPER AKCIÓ!
Tájjellegű ételeink éledhetnek újjá a HÍR program pályázatán
Hagyományok–Ízek–Régiók (HÍR) módosított pályázaton, a hagyományos magyar termékek mellett ezentúl a tájjellegű ételek, a gombák, a szörpök és a gyógynövények is lehetőséget kapnak a bizonyításra. Az indulók már ezekkel a termékekkel, növényekkel is elnyerhetik a védjegyet.
Bővebben..Megnyílt a Tisza-Tavi Ökocentrum Poroszlón!
A szabadföld online cikke szerint: Kizöldül a Tisza-tó. A poroszlói ökocentrum egyik csábereje a víz alatti világ: Európa legnagyobb édesvízi akváriumában vizák, vágótokok és más, ritkán látott őshonos halfajok úszkálnak.
Bővebben..Bejelentkezés
RSSfeliratkozás