Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Jogsegély 2014-től a KISLÉPTÉK honlapon!

A SZÖVET alapító tag a KISLÉPTÉK (Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesületében. Friss jogi útmutatóinkat, hatósági állásfoglalásainkat itt keressék: www.kisleptek.hu

 

Zöldség - Gyümölcs idénynaptárak

Összegyűjtöttünk pár idény naptár táblázatot.

 

Nemzetközi összehasonlítás

A kistermelők szabályozási környezetét hasonlítjuk össze 2010 nyarán (adó, értékesítési lehetőség, számlaadás) nemzetközi civil és szakmai kapcsolataink segítségével. A táblázat folyamatában bővítjük, pontosítjuk, ehhez segítséget szívesen fogadunk. Az összehasonlítás angol és német nyelven is olvasható. A munkát az NCA-DP-09-A-0142 pályázat támogatta.

Az összehasonlítás letölthető itt:

 

Agrár HITE(L)GETÉS 2011.

  "...ez a hitel tulajdonképpen nem létezik. Csak azért írták ki, hogy a fiatal gazdálkodók nehogy azt mondhassák hogy Ök. nem juthatnak hitel támogatáshoz. Aztán beadják a hitelkérelmet, mi meg szépen elutasítjuk.”

 

Falusi vendéglátó - kisérleti nyúl

Engedélyeztetési folyamatokat végigjárva érdekes tapasztalatokat gyűlytöttünk esettanulmányunk főszereplője segítségével. Falusi Vendégasztal szolgáltató (kistermelői rendelet módosítása után)

 

AKG BLÖFF avagy fajtamegőrzés a toronyból

Agrár Környezet Gazdálkodás (AKG). A sokféleséggel büszkélkedhető hagyományos gazdálkodás talán a leg környezet és emberbarátabb, mégsem ezt ösztönzik, SŐT...

 

Piac engedélyeztetés

A következő nagy szakmai és civil összefogás, a termelői piacok, vásárok engedélyeztetésének és működtetésének megkönnyítése lesz, ehhez a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményező partner, de a jelenlegi szabályozás a NGM és NEFM hatáskorébe tartozik. Itt egy megyei jogú város hamvába halt kísérlete:

 

Pék-PUKK

Miért kell egy mobil kemencével rendezvényekre járó pékmesternek otthon kiépíteni kisüzemet?
Nem találok szavakat...

 

A vállalkozások is bajban vannak

Kijött a hatósági állatorvos, nem titok ez, elmondja, ki van nekik adva, hogy büntetnie kell. Volt, hogy évente 2 millió forint elment így. Most már nem. Most négy-öt év után kezdtek rájönni, hogy maguktól veszik el a munkát.

 

Őstermelői baromfi értékesítés

Róka fogta csuka, avagy a 22-es csapdája. A Piaci értékesítésről kért hatósági állásfoglalásban leírja a minisztérium, hogy állati terméket csak kistermelőként értékesíthet piacon a tenyésztő….

 

Alkalmi munkásokat foglalkoztatók panaszai

Két helyszín két gazda, egy probléma. Mindketten alkalmi munkvállalókat foglalkoztatnak mezőgazdasági termelés során.

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás