Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Alkalmi munkásokat foglalkoztatók panaszai

2011. május 02.

Két helyszín két gazda, egy probléma. Mindketten alkalmi munkvállalókat foglalkoztatnak mezőgazdasági termelés során.

Az életszerűtlen rendelet és a hatósági pozitív hozzáállás hiánya miatt több milliós büntetésre kötelezték őket, mikor a mezőgazdaság amúgy is nehéz helyzetben van, s a válság okozta munkanélküliség is egyre nagyobb probléma.

1. gazda arra hívta fel a figyelmet, hogy a készülő alkalmi munkavállalásról szóló rendelet nem könnyít, hanem nehezít. ÉLETSZERŰTLEN! Az eddigi kék könyv és a Hatósági hozzáállás sem volt jó, de a tervezet még ennél is rosszab:

munkavállalás előtt az idénymunkást be kell jelenteni: kb ez 50 embert is jelenthet, azok addig nem tudnak reggel elkezdeni dolgozni (ez eddig is probléma volt), míg valaki be nem pötyögui sms-ben, interneten (kék könyv helyett) az adatokat....
 
- Ezt előre nem lehet, mert ha esik az eső akkor nincs munka
- Előre nem lehet, mert valaki el sem megy (sok az "alja nép")
- Előre nem lehet mert kiderül, hogy előtte eset berúgott, és nem tud dolgozni.
 
- a többségében idősebb, vidéki munkadónak nehézséget okoz az SMS és az internet.
 
A hölgy elmodta, hogy sokakat büntettek eddig is a kék könyvvel. Volt 80 ideiglenes munkára jelentkező, és a begyűjtött kiskönyvbe a beragasztás írás, pecsételés folyt, de addig is dolgoztak. 40 db-nál tartott a kishölgy, mikor kijöttek a MUNKAÜGYISEK és 7millióra büntettek amiért még nem volt meg a másik 40.....
 

2. gazda gyümölcsösének munkálataihoz alkalmazott idénymunkásokat. Reggel a munkások megjelentek, mikor a gazdát testvéréhez hívták, akit kórházba kellett vinnie. Addig el kezdtek dolgozni. Visszaérve a kórházból már a több milliós hatósági büntetés várta.

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás