Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Vidéki Mustra! Termelői Piac Budapest főterén!

2012. június 26.
Vidéki Mustra! Termelői Piac Budapest főterén!

Június 29-én, pénteken termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt. A piacon találkozhatnak Élő Tisza védjegyes termékekkel is. (29-én Feketéék tarpai bio méz és lekvár, cseresznye, meggy finomságaikkal; Szegedi család dánszentmiklósi füstölt húsáruival; Ozsgyániék ceglédi piros fűszerpaprikáival...)

Termelői piac nyílik a főváros szívében, a Kossuth téren

2012. június 25. 11:19

A Vidék Mustra a tervek szerint késő őszig péntekenként reggel nyolctól este hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálhatja portékáit, a vásárlás előtt a vevők meg is kóstolhatják majd a kiszemelt termékeket.

A rendezvénysorozat célja, hogy a vidék ételeit, értékeit folyamatosan bemutassa Budapesten a fővárosiaknak és az ide látogató turistáknak. A piacot június 29-én, pénteken V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adja át a vásárlóknak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium örömmel vállalta, hogy a vásár házigazdája legyen, hiszen a magyar agrárgazdaság számára a legfontosabb a helyi és a hazai piac. A tárca a Nemzeti Vidékstratégiában fontos célként fogalmazta meg a helyi élelmiszerfeldolgozás és -értékesítés támogatását, azért, hogy a magyar fogyasztók asztalára jó minőségű, megbízható eredetű, változatos, friss élelmiszerek kerüljenek. Az elmúlt időszakban több jogszabályváltozás is segítette a helyi piacok fellendítését, elég a kistermelői rendeletet, a közbeszerzési törvény módosítását vagy a helyi piacok élelmiszerbiztonsági előírásainak könnyítéséről szóló, a közelmúltban megjelent jogszabályt említeni.

A Vidék Mustrát a vidékfejlesztési tárca mellett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ), a G-Mentor Kft. és a Média-Center szervezi.

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

ÉLŐ TISZA VÉDJEGYES termékek előrendelhetőek: http://www.elotisza.hu/piacok/2012/06/29/105

 

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás