Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Zöldségkészítmények/Kakuk

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 

 

Szabadföldi, vegyszermentes élőkertünkben társított növénytermesztéssel növeljük zöldségeinket, melyek nagy részét feldolgozzuk.
Különféle vegyes zöldségeket (Apafina), padlizsánkrémeket, bazsalikomos finomságokat, pástétomokat készítünk hidegen sajtolt olivaolaj felhasználásával.
Nem használunk tartósítószert, adalékot, színezőt és egyéb más mesterséges anyagot sem.
Kertünk élővé tételéhez komposztálunk, segítjük az énekes madarak életterének kialakítását és virágzó gyógynövényekkel szoktatjuk kertünkbe hasznos szervezeteket.
 
,,Apafina” történet
 
  Egy külföldi utunkról tértünk haza, amikor elhatároztam, hogy amint haza érünk minden zöldséget összeszedek a kertünkben és készítek egy finom zöldséges étket! Ihletet kaptam külhonban, a sok zöldséges étel láttán.
Mivel csodás zöldséggel teli,  bio kiskertünk volt, mindenről, mindenből gyorsan szedtem, és azon nyomban munkához láttam.
Zöldséget mostam, pucoltam, szeltem, pároltam, dinszteletem, tésztát főztem, sajtot reszeltem, és egész gyorsan készen lett a művem!
Asztalhoz ültünk, Kedvesem és két gyermekünk lelkesen estek az ebédnek. A lelkesedés csakhamar elszállt, mert bevallom, akárhogy kevertem, kavartam, a sok zöldség nem harmonizált. Nem ízlett biz’ senkinek!
  Kedvesem egyből mondta a kritikát: azért nem jó, mert ebből és ebből sokat raktál bele, ebből keveset, azokat pedig bele sem kellett volna tenned! 
Olyan ügyesen elmondta, ,,mit kellett volna csinálnom”, hogy mindjárt javasoltam, hogy ne csak mondja, hanem uccu neki, csinálja meg!
Nem is kellett kétszer mondani, rögvest hozzá kezdett, aztán már csak azt hallottuk: gyertek, kész az étek!
Asztalhoz ültünk, és már az illata is rabul ejtett! A gyerekeknek annyira ízlett, hogy nem kellett biztatni őket az evésre. 
Ettek-ettek, Ádám fiunk egyszer csak nyelt egy nagyot, ránézett az Apukájára és elragadtatva ezt mondta: 
Apa, ez olyan finom, hogy   ez   Apafina !
 
Így született meg az  Apafina- vegyes zöldség olívaolajban,  mindig csak Apa készítette – az én nagy örömömre! – most viszont már, mint őstermelők dolgozunk, vegyszer mentesen megtermeljük sok-sok terményünket,  és a felszedett zöldségeket rögtön feldolgozzuk, vagyis üvegbe zárjuk az egészséget, sok-sok vevőnk örömére! Fogyassza Ön is egészséggel!
 
A sorozat tagjai; Apafina, Padlizsánkrém,  Bazsalikommártás, Cukkinikrém paleo, Apafina pástétomok csicseriborsóval, szegletes lednekkel.
Apafina általános felhasználási javaslat:  
Tegyük tésztára feltétnek,  kenjük kenyérre meleg szendvicsnek, sajttal szórjuk meg, pépesítve  mártásnak, mártogatósnak húsok mellé, sült krumplihoz, rántott zöldségekhez adhatjuk, de pörkölt alapnak, Brassóihoz és rakott ételekbe is kiváló! Nagyban segíti a diétás napok ételeinek változatossá tételét.
 

Termékjellemzők

  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukor mentes
  • Mesterséges adalék mentes
  • Tartósítószer mentes
  • Tájfajta, régi hazai fajta
  • Szabadföldi
 
Mérték: 0
Mértékegység:
 

Kapcsolódó állományok

 
 
Termékkategória: Élelmiszer
Alkategória: Zöldség

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás