Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Tiszakécske Város Önkormányzata / Kovács Ernő

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Település: Tiszakécske
Megye: Bács-Kiskun
Irányítószám: 6060
 
Telefon: 76/441-355
E-mail: polh@tiszakecske.hu
 

Városunk Bács-Kiskun megye észak-keleti részén, a Tisza folyó partján fekszik. Közel 12.000-en élnek itt. Az emberek többsége a mezőgazdasági munkából, ezen belül is a szőlő és gyümölcstermelésből, kertészetből szerzi meg családja jövedelmét. Országosan elismert helyi gyümölcsfajta a Kécskei Rózsabarack, de nagyon sokféle szántóföldi és kertészeti növényfajta terem itt, és ezek egy része már feldolgozott állapotban kerül a piacokra.
A mezőgazdaságot segítette a Kiss Bálint alapította permetezőgépgyár amelyből mára már jelentős gyárrá fejlődött a TIGÉP Kft, neves multinacionális cégek elismert beszállítója. A kécskei emberek nemcsak szorgalmukról híresek, hanem arról is ahogyan őrzik az elődeiktől örökölt hagyományaikat. Tiszakécske a magyarországi citeramozgalom központja, az itt rendezett éves táborok és nagyszabású bemutatók, fesztiválok ismertek az országon belül és a határokon kívül is. A városban több népművész, népi iparművész él és jelentős a képzőművészeti élet. A Tisza-parti táj szépségét, az ókécskei zeg-zugos utcák meghitt hangulatát a helyi festők, grafikusok és az alkotótáborba hívott hazai és külföldi alkotók örökítik meg és mutatják be tárlataikon.
Városunk idegenforgalmának fejlesztése fontos feladat. A tiszai és a kerekdombi üdülőterületen közel 1500 hétvégi ház épült fel az elmúlt harminc évben. Vendégeinket a Tisza folyó, a kettő termálfürdő, a Holt-Tisza vadregényes vize és környezete, a peregi rét ritka növény és madárvilága és az itt élő emberek vendégszeretete vonzza. Jöjjön el Ön is városunkba, szeretettel várjuk!

Városunk több rendezvényt szeretne szervezni a SZÖVET védjegyeseivel együttműködve.

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás