Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Tarjányi József

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Település: Csongrád- Bokros
Megye: Csongrád
Irányítószám: 6640
 
Telefon: 30/310-3969
E-mail: jtarjanyi@vnet.hu
 

Tarjányi József

Csongrád

Apósom, Csatári László segítségével sajátítottam el és szerettem meg a családban több dinasztiális tradícióval bíró késes mesterséget. 100%-ban hagyományos technológiával készültek a termékek. Ebből eredően az élük elvékonyított, hogy a vágás minél kellemesebb, jobb legyen.
2003-ban Népi Iparművész címet adományoztak a részemre. 2004-ben megválasztottak a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesület elnökének. Szintén 2004-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az általam készített halas bicskákat Magyar Kézműves Remeknek ismerte el.
Egyedi megrendeléseket, és kések ollók élezését is vállalom.
tarjanyi.uw.hu

Feleségem ősei négy dinasztiáig visszamenően késes mesteremberek voltak. A XX. században Csongrádon volt a műhely és itt készítették a “szegedi” halas bicskát. Apósom mellett dolgozva kitanultam a szakmát, együtt dolgoztunk, majd halála után folytattam a mesterséget.
2002-ben Népi iparművész címmel értékelték munkámat.
2004-ben a halas bicska termék család - mely az eredeti hagyományokat őrzi - Magyar Kézműves Remek kitüntető címet nyerte el.
2007-ben szakmai zsűri az országos késes találkozón a hazai késkészítők termékei közül, az általam készített szegedi halas bicskának, “AZ ÉV KÉSE” 2007 exkluzív zsebkés díjat adományozta.

HALASBICSKA, KÉSEK: http://www.elotisza.hu/termekek/2011/02/21/halas-bicska-bicskak-kesek

 

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás