Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Polyán Egyesület

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Település: Mikóháza
Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén
Irányítószám: 3989
 
Telefon: 36 30 421-7728
E-mail: polyan.egyesulet@gmail.com
 
A Polyán Egyesületet 2008. év végén alakult meg. A kezdeményező 2 mikóházi gazda volt, valamint két civil szervezet az E-misszió Természet és Környezetvédelmi Egyesület és az Inspi-Ráció Egyesület.
A nyíregyházi civil szervezetek tagjai vállalták, hogy forrásokkal (elsősorban pályázatok révén), valamint a pályázati programok menedzsmentjével segíti a kezdeményezést. Miklós Rudolf gazdálkodó pedig vállalta, hogy a gazdaság fejlesztését, működtetését irányítja ill. megvalósítja.
A Polyán Egyesület tagjai arra szövetkeztek, hogy Mikóházán ill. a Hegyköz kistájban elindítanak egy gazdaság fejlesztési programot, ezt a hívjuk Polyán programnak.
A Polyán program egy helyi gazdaság fejlesztési program, amely egy komplex, a helyi erőforrásokra alapozott, természettel együttműködő termelési és fogyasztási rendszer kiépítését jelenti. A gazdaságfejlesztés a Bokartisz keretében kidolgozott tájgazdálkodási elvrendszerre támaszkodik. A Polyán program hangsúlyos része a Polyán Mintagazdaság kiépítése, amely egyben megvalósítja a fenti elvek szerinti gazdálkodást, másrészt működő mintát nyújt a környéken gazdálkodók, élők számára, harmadrészt generátora a gazdaságfejlesztésnek.
 
A Polyán program tehát jelenleg két fő program elemre tagolódik:
1.Természettel együttműködő, a benne gazdálkodók önellátását biztosító mintagazdaság kiépítése és fejlesztése
2.Mikóházi fenntartható falu program fejlesztése és kiterjesztése (helyi gazdaság fejlesztés)
 
 
 

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás