Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Pócsainé Müller Elza

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Település: Nagykörű
Megye: Jász-Nagykun-Szolnok
Irányítószám: 5065
 
Telefon: 30/371-97-56
E-mail: zuzu56@freemail.hu
 

Szent Vendel Juhtartó Ökogazdaság és Nemezelő Ház

Egész évben fogad vendégeket. Nemez dísz-és használati tárgyak, viseletek, natur és festett nememz értékesítésével is foglalkozunk.

Festői szántóföldek szegélyezik a hozzánk, Csataszögre, a Szent Vendel Ökogazdaságba vezető utat. Szolnoktól alig 20 percnyi autózást követően csendes, nyugodt kis faluba érkezünk, amit virágok illata és tücsökciripelés borít be. A távolban délibáb, a horizonton a Tisza árterét jelző erdők húzódnak, a közelben jószágok legelésznek háborítatlanul. Ez a vadregényes környezet ad otthont családi gazdaságunknak, a közel 73 hektár nagyságú Szent Vendel Ökogazdaságnak, amelynek létrehozásával a természet megóvását, az ember és környezete közti összhang megőrzését, a hagyományok és a kulturális értékek továbbadását tűztük ki célul. A pásztorok védőszentjének nevét viselő gazdaságunkban tapasztalt szakembereink a környéken őshonos cigája juh tenyésztésével foglalkoznak, Nemezelő Házunkban pedig a cigája-gyapjú kézműves feldolgozását végzzük. Az itt készülő nemezelt táskák, kosarak, játékok nem csupán dekoratívak, de teljesen természetesek és egészségesek, előállításuk megfelel az ökológiai gazdálkodás feltételeinek.
Ökogazdaságunkban nyitott kapukkal várunk minden kedves érdeklődőt, családokat, felnőtt- és gyermekcsoportokat egyaránt!

A Szent Vendel Ökogazdaságban a cigája juh tejelő változatát tenyésztjük immáron tíz éve. Ez a fajta Kis-Ázsiából származik, Magyarország területére a 18. század végén került. Elterjedését gyorsította, hogy húsa és teje mellett gyapja is értéket jelentett; ez utóbbi a nemezelés ma is kedvelt alapanyaga. Magyarországon nem veszélyeztetett fajtáról van szó, állandó, bár kis létszámú állományban a mai napig megtalálható. A cigája szarvtalan, középmagas termetű, jellegzetessége hosszú, lefelé lógó fülei. A felnőtt állatok gyapja általában fehér, olykor sötétebb árnyalatú, fejük és lábaik feketék vagy sötétbarnák. Ökogazdaságunkban a cigája-állomány ellenőrzött, fajtatiszta tenyészet.

NEMEZ TERMÉKEK: http://www.elotisza.hu/termekek/2011/03/17/nemez-szt-vendel-okogazdasag

Egyéb szolgáltatás: YAS-COOP Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Adószakértés, üzletviteli tanácsadás, ill. madárodú telep. (közel 200 madárodú kihelyezése)

 
 

Kapcsolódó állományok

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás