Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

"Isten Hozta a Tanyán!" - Nyitott Porta Napok

Rendezvény dátuma: 2013. május 25. - 2013. május 26.
Helyszín:
 

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, mint a Tanyapedagógiai Program koordinátora (www.tanyapedagogia.hu) a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetséggel közösen 2013. május 25-26. között rendezi meg az Isten Hozta a Tanyán tematikus napot, melyre fogadóhelyek jelentkezését várjuk.

 

 

Vidékjáró rendezvénysorozat

„Isten Hozta a Tanyán!„ - Nyitott Porta Napok

2013. Május 25-26.

 

Felhívás

 

Falusi szálláshelyek, agroturisztikai szolgáltatók, tanyagazdaságok, ökogazdaságok, biogazdaságok részére

 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ)kezdeményezésére, több turisztikai és vidékfejlesztési szakmai szervezet koordinálásával, a belföldi turisztikai szolgáltatókra és szolgáltatásaikra épülő országos marketing együttműködés jött létre VIDÉKJÁRÓ néven. 

 Az együttműködés eredményeképpen egy éves rendezvénysorozatot indítanak útjára, amelynek célja tematikus események szervezésén keresztül a Vidéki Magyarország komplex kínálatának együttes bemutatása, több szervezet szolgáltatói körének közreműködésével.

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, mint a Tanyapedagógiai Program koordinátora (www.tanyapedagogia.hu) a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetséggel közösen 2013. május 25-26. között rendezi meg az Isten Hozta a Tanyán tematikus napot, melyre fogadóhelyek jelentkezését várjuk.

 

A tematikus nap célja:

Ez a hétvége a vidéki-falusi, tanyasi életről szól, mellyel szeretnénk elérni, hogy hazánkban minden gyerek ismerje meg a hagyományos, falvainkban még fellelhető gazdálkodási módokat. Szerezzen saját tapasztalatokat az élelmiszer előállításban, kerüljön közelebb a vidéki emberhez, a vidéki megélhetéshez és tisztelje azokat. Az iskoláskorú gyerekek számára szeretnénk átélhetővé tenni a gazdálkodást, növénytermesztést, állattartást és termékfeldolgozást. A gyerekek tapasztalják meg, hogyan lesz a vetőmagból élelmiszer, legyen számukra becsülete a földnek, a vidéki embernek és a kétkezi munkának. Tanulják meg, hogyan kell fogni a szerszámot, hogyan kell bánni az állatokkal és a földdel.

Erre a hétvégre olyan nyitott porták, gazdaságok, falusi programgazdák, növénytermesztéssel vagy állattartással foglalkozó  falusi szállásadók  jelentkezését várjuk, akik a fenti célokhoz kapcsolódó adottságokkal, programszolgáltatással, egyedi ajánlattal rendelkeznek, mint a Vidékjáró program lehetséges fogadó helyei (ismerkedés az állattartással, lovaglás, kocsikázás, tanyatúra, séta a gazda udvarán, kemencés program pl. kenyérsütés, bekapcsolódás a tavaszi földmunkába, bekapcsolódás állattartási munkálatokba, termékfeldolgozás pl. sajtkészítés, idénygyümölcs begyűjtése pl. eper.  

A tematikus napra jelentkező gazda ideális esetben nem nagyüzemi módon gazdálkodik, tart állatot, készít hagyományos ételeket és be tudja mutatni a háztáji gazdálkodás hagyományos munkáit, eszközeit.

A Vidékjáró rendezvénysorozat, az Isten Hozta a Tanyán nap rólunk, a vidéken élő és a vidékfejlesztésértdolgozó turisztikai és agroturisztikai szolgáltatókról szól. Ezen a héten a vidék és annak szereplői kerülnek előtérbe a médián keresztül. A fogadóhely lehet falusi szálláshely, ökogazdaság, biogazadaság, tanyagazdaság, agroturisztikai szolgáltató. A tematikus nap elsődleges célcsoportjai a gyermekes, városban élő családok, pedagógusok, gyermekcsoportok.

Amennyiben egyetért az Isten Hozta a Tanyán napok célkitűzéseivel, örömmel vesszük csatlakozását, cserébe nyilvánosságot biztosítunk az Ön fogadóhelye számára is.

Az Isten Hozta a Tanyán Napok számára a www.videkjaro.hu címen egy új aloldal működik. A Videkjaró honlap mellett az akcióról különböző on-line és más média eszközöket, pr cikkeket, sajtónyilatkozatokat tesznek közzé a szervezők a legkülönbözőbb médiumokban.

A jelentkezőknek a videkjaro@gmail.com címre kell visszaküldeniük a kitöltött regisztrációs lapot. A lap mellé kérjük, csatoljanak egy jó minőségű digitális fotót, amely a legjobban tükrözi a szolgáltatás jellegét.  A honlapra felkerült szolgáltatók a tematikus napot követően is elérhetőek lesznek az oldalon.

A csatlakozó gazdasággal szembeni egyéb követelmények:

  • valamelyik szakmai szervezetben tagsági viszonnyal rendelkezzen: E-misszió Egyesület, FATOSZ, Szövetség az ÉLŐ Tiszáért Egyesület, Magyar Biokultúra Egyesület, Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete.
  • Falusi szálláshelyek esetében követelmény az érvényes napraforgós minősítés (5 évnél nem régebbi) vagy Nemzeti Tanúsító Védjegy megléte

Szeretnénk, ha a vidéki szolgáltatók minél nagyobb számban csatlakoznának az akcióhoz, legyenek akár ökogazdaság, biogazdaság, tanyagazdaság, falusi szálláshely, vagy egyéb termelő.

Ismertessük meg minél szélesebb körrel a vidéki Magyarország komplex kínálatát, az Isten Hozta a Tanyán hétvégén pedig adjunk ízelítőt a gyerekeknek a vidéki életből!

 

Dr. Csizmadia László

elnök

FATOSZ

Szalay-Zala Andrea

titkár

FATOSZ

Makra Márta

koordinátor,

tanyapedagógiai program

E-misszió Egyesület

 
Szervezők:
 

Kapcsolódó állományok

 
Kategória:

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás