Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

HÍR-es ÍZ Napok! Tájételeink éledhetnek újjá!

Rendezvény dátuma: 2012. augusztus 25. - 2012. augusztus 26.
Helyszín: Budapest
 

A rendezvény 5. alkalommal kerül megrendezésre a városligeti Vajdahunyadvárban augusztus 25-26 között. A rendezvény fő célja a Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek, ételek  népszerűsítése.

A rendezvényre kitelepülnek az ország különböző területéről származó, a HÍR gyűjteményben szereplő termékek előállítói, akik berendezett faházakban és vitrinekben mutatják be portékáikat a nagyközönségnek. Az élelmiszeripari bemutatón a különleges, regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint pl. a szegedi kenyér, a magyar racka tőkehús, a szikvíz, a penyigei szilvalekvár, a bodza lekvár, a gomolya, a gyulai kolbász vagy a dobostorta. Az Agrármarketing Centrum a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelők számára is megjelenési lehetőséget biztosít. A két nap során mindezen termékek megkóstolhatók lesznek, egyes specialitások elkészítését pedig a helyszínen is végigkísérhetik az érdeklődők.

A színpadi kísérőprogramokkal is a hagyományos magyar értékeket igyekszünk feleleveníteni, így szerepet kap majd a néptánc és a hagyományos népi hangszerek, mint például a citera és a cimbalom. Az esti koncert a mai magyar popzene jegyében zajlik majd. A gyerekek nagy örömére idén is lesz majd mesemondó, ügyességi vetélkedő, ingyenes játszóház és arcfestés is.

Program:
- 2 napos gasztronómiai bemutató, kóstoló vásár
- kézműves vásár
- ingyenes gyermek programok (légvár, játszóház, arcfestés)
- ingyenes múzeum látogatás
- hagyományos, magyaros, meleg konyha
- HÍR díjátadó gála és fogadás (meghívottaknak)
A színpadi program szervezés alatt.

Belépő:
Felnőtt: 600 Ft
Diák: 600 Ft
Nyugdíjas: 600 Ft
14 év alatti gyermekeknek a rendezvény látogatása ingyenes.
A belépőjegy múzeumi belépésre is jogosít!


Forrás: Agrármarketing Centrum Igazgatóság honlapja

 
Szervezők:
 
Kategória: Gasztronómia

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás