Kosár
A kosár jelenleg üres
HAL(L)JA! Rendezvény Nagykörűben!
Rendezvény dátuma: 2012. július 20.
Helyszín: Nagykörű
EGÉSZ NAPOS RENDEZVÉNY A MAGYAR HAL NAPJA ALKALMÁBÓL NAGYKÖRŰBEN, 2012. JÚLIUS 20-ÁN
(A vacsorára való jelentkezés meghívásos alapon történik)
A programokra a titkar@elotisza.hu E-mail címen lehet!
A PROGRAM:
10:00 – 12:30
• Diákok és az érdeklődő felnőttek részére:
Tiszai-halak akvárium megtekintése az iskolában.
• Kihelyezzük az iskola biológia termébe a 2 információs táblát.
• Gyűjtőmunkából beérkezett anyagok kiállítása.
• Megismertetjük az elkészült ismeretterjesztő „Hal-határozót”
(előadás) az Ökoturisztikai Látogatóközpontban
12:30 – 13:00
• Elemózsia elfogyasztása a gát tövében (Komp lejáró)
13:30 – 16:00
• Megnézzük a kihelyezett információs táblákat (Komp lejáró).
• Kerékpár túra a tájgazdálkodási vizes élőhelyhez és a fokhoz, ott halászati eszközök felismerése és bemutató, esetleges kipróbálás.
• Kuttyogató kipróbálása; imitált horgászat (mely hal fogható ki: méret és fajfüggő). Megbeszéljük az általános halászati tudnivalókat.
16:30 – Vacsora CSAK meghívásos alapon:
• Halvacsora: „Ahogy a Halász Vendéglőben készítjük”
Ajánlat: tárcsán sült keszeg; halászlé specialitás
Közben: legjobb horgász, halász story est.
VÁRUNK régi családi fényképeket, képeslapokat, melyek régi halászokkal, halászati eszközökkel kapcsolatosak, valamint rövid – akár vicces – horgász kalandokat, megtörtént eseményeket!
Beküldési határidő július 10.
Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület;
5065 Nagykörű, Május 1 út 1.
E-mail: titkar@elotisza.hu
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Munkánkat támogatja: „Élő folyót, gazdag tájat – szemléletformálás a helyi halászat, halgazdálkodás és ökoturizmus hosszú távú fejlesztésében” 2011. évi Zöld Forrás pályázat, Munkánkat támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium; Pályázati azonosító: PTKF/2304/2011
AJÁNLATAINK A HÉTVÉGÉRE:
1.) NAGYKÖRŰ
Az ország egyetlen, közel száz fajtát felvonultató cseresznye fajtagyűjteménye is itt található. az ország legnagyobb cseresznyés kertjében.
1. nap: Illés napi Illés napi felvonulás
Nagykörűben a mára már hagyománnyá vált Illés napi fáklyás felvonuláson a templomtól az Illés-kőig haladnak a résztvevők.
2. nap: Falunap
Ezen a napon a Kossuth tér és környéke nyújt mozgalmas programokat és garantáltan felejthetetlen élményt minden korosztálynak. Kavargó színes vásári forgatagban ételekkel és italokkal, helyi termékekkel ismerkedhetünk, cseresznyepálinkát kóstolhatunk. A gyermekes családok sem fognak unatkozni, hiszen kézműves foglalkozásokon, népi játékokban tehetik próbára ügyességüket csemetéik.
3. nap: Búcsú a Templom téren a „Tündérkertben”
A régi idők búcsúja alkalmából a Templomkertben helyi termelők, kézművesek termékei tekinthetőek és vásárolhatóak meg. Mivel a település védőszentje Szent Magdolna, így e napon egyházi körmenettel emlékeznek meg róla.
Ízelítő a programokból:
- lovas kocsikázás és csacsi fogat, állatsimogató
- művészporta, népi játszóház,
- „Szomszédolás” Dalos találkozó,
- helyi termék és kézműves bemutató és vásár.
Szállások a falu több szállásadójánál, védjegyeseinknél:
Éttermi ajánlat Nagykörűben védjegyesünknél: Suttogó Étterem és Lovasudvar
Az étteremben folyamatosan kapható halételek:
Harcsa halászlé halszeletekkel és belsőségekkel
Fogas filé vaslapon sütve vegyes körettel, tejszínes gombamártással
Tejfölös harcsapaprikás szalonnás túrós csuszáva
Marsi Gasztró Kft (Nagykörű) védjegyesünk: Parti pizzázó és Halász Vendéglő
************
2.) POROSZLÓ
Falusi portatúra és vendégasztal, valamint Tisza-tavi kalandozások az Aranyosi Dombi Udvarház (védjegyesünk) kínálatában.
Csoportok bejelentkezését várják: Tanyalátogatás (szarvasmarhák, kecskék, mangalicák), kézműves sajtkészítés, lovagoltatás.
Falusi vendégasztal kínálat: Kemencés ételek, sült keszeg, kerti zöldségek, házi sajtok, és házi italok, szörpök, igény szerint.
Szállás az Aranyosi Vendégházban!
Bejelentkezés: 30/636-0491.
A részletes program a mellékletben is letölthető!
Szervezők: Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület
Kapcsolódó állományok
Kategória: Előadások, Természetvédelem, Gasztronómia, Kultúrális program
Bejelentkezés
RSSfeliratkozás