Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Tisza-tavi jégtúra

Rendezvény dátuma: 2012. február 04. - 2012. február 05.
Helyszín: Poroszló
 

VI. Tisza-tavi Jégtúra, 2012. február 4-5. A tervezett táv szombatra 10 km, vasárnapra 15-18 km. Gyülekező: 08.30 és 09.30 óra között. Indulás: 9.30-kor Poroszlón, a Fűzfa Pihenőparkból(Poroszló Tiszafüred felőli végén, a híd előtti kanyarban a 33-as főút mellett).

A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület február 4-én és 5-én megszervezi a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb és legismertebb eseményét, a Tisza-tavi Jégtúrát. A túra során változatos terepen, a Tisza-tó felfagyott medrében, jégen, nádasokban, ártéri erdőkben haladunk.

A túra mindkét napon indul különböző útvonalon. A tervezett táv szombatra 10 km, vasárnapra 15-18 km. A túrát korábbi tapasztalatok szerint gyerekek és idősebbek is kényelmesen tudják teljesíteni, mert közben 2-3 tájékoztatóval egybekötött pihenőt tartunk. Vasárnap a programon részt vesz a Tisza-tó Nagykövetének, a Csík Zenekarnak néhány tagja is. Az élménybeszámolókat megörökítjük és közzétesszük az interneten! A túrák szombaton és vasárnap fél 10-kor Poroszlón, a Fűzfa Pihenőparkból(Poroszló Tiszafüred felőli végén, a híd előtti kanyarban a 33-as főút mellett) indulnak. Kérünk mindenkit, a saját biztonsága érdekében érkezzen meg 08.30 és 09.30 óra között, mert a túra előtt ismertetnünk kell a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat.

Fontos a meleg, réteges ruházat és a lehetőleg vízhatlan (nem beszakadás, csak a jégen lévő hó áztató hatása ellen) túracipő, bakancs. A túrák pontos útvonalát csak a pénteken tartandó bejáráson, a jégviszonyok függvényében jelöljük ki. A tervezett terület a Poroszlói medence a 33-as főút és a kozma fok között. A túrázókat a biztonság érdekében legalább 6-7 fő túravezető kíséri.

A túrán a részvételi díj egy napra 1000 Ft/fő, két napra 1500 Ft/fő, melyért egy felnőttel egy 14 éven aluli gyerek ingyen vehet részt.
Kedvezményes díj gyerekeknek, diákoknak egy napra 500 Ft/fő, két napra 750 Ft/fő.
A részvételi díjat a helyszínen a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesületnek kell befizetni. A túrákról további információ: Szabó Lajos 30/399-5735.

Forrás: http://sporthorgasz.eu/

 
Szervezők:
 
Kategória:

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás