Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Nagy-Morotva Vízi Tanösvény és Kis- és Nagyteknősbéka Ház

Látogatható: egész évben
Helyszín: Rakamaz
Szolgáltató:
 

A vízi kalandtúra induló és fogadóállomást, látogató- és kiállítóközpontot és vadregényes vízi tanösvényt 2012. november 29-én átadták Rakamazon. A Tokaj-Hegyalja fesztivál területen lévő Nagyteknősbéka Ház - amely nevét az alakjáról kapta - akváriumokkal, terráriumokkal berendezett kiállítóhely és kilátó is egyben.

A 2,2 kilométeres vízi tanösvény a Nagyteknősbéka Háznak nevezett, egész évben nyitva tartó látogató- és kiállítóközponttól indul, és a Holt-Tisza vidékének jellegzetes növény- és állatvilágát bemutató megállóhelyek érintésével a Kisteknősbéka Háznál ér véget. A vízi ösvényen 20 és 40 fő szállítására alkalmas elektromos meghajtású hajók közlekednek tavasztól. A fedett előterű, kilátóterasszal rendelkező Nagyteknősbéka Ház összesen mintegy 1200 négyzetméteren interaktív kiállítással fogadja majd a fesztivál ideje alatt, előtt és után Rakamazra érkező látogatókat.

Kisteknősbéka Házban a helyi álltavilágot ismerhetik meg a látogatók. Mellette az Ősmagyar Park kap helyet, ahol íjászkodni és szürkemarhákkal találkozni egyaránt lehet.

2011-ben elkészült a strand és kenukikötő, amely már az elmúlt két évben is nagy népszerűségnek örvendett mind a fesztiválozók, mind a rakamazi turisták körében.

A Nagyteknősbéka Ház a Hegyalja Fesztivál ideje alatt pedig már 2013-ban beléptető csarnokként működik.

Két éve, az épület alapkőletételekor egy Hegy’ beszámolót tartalmazó rakamazi lap, az első Hegyalja plakát és a 13 évvel ezelőtti fesztiválra szóló belépő mellett a négyszeres hegyaljás Motörhead legenda, Lemmy dedikált pengetője került az időkapszulába. Így lett a tiszai kalandok és a Nagyteknősbéka alfája is a Motörhead és Lemmy. 

Forrás: www.szon.hu

 
Kategória: Természeti értékek tanösvény

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás