Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Egyszerűbb lesz a szervezés, de lesz-e TERMELŐI PIAC?

2011. október 01.
Egyszerűbb lesz a szervezés, de lesz-e TERMELŐI PIAC?

SAJONOS amin a termelői piacok ÉLETKÉPESSÉGE múlt, hogy a családi vállalkozások, kisvállalkozók, kézművesek is jelen lehessenek, azt nem vette figyelembe a törvény, ANNAK ellenére, hogy TÖBB SZAKMAI és CIVIL véleményezés is kérte!!!

Meghatározná a kereskedelemről szóló törvényben a helyi termelői piac fogalmát és egyszerűsítené azok működésének szabályozását a fideszes Font Sándor.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke pénteken benyújtott egyéni képviselői indítványában azt javasolja, rögzítsék a kereskedelmi törvényben, hogy a helyi termelői piac olyan piac, ahol a kistermelő a piac fekvése szerinti megyében, vagy a piac 40 kilométeres körzetében, vagy Budapesten fekvő piac esetében az ország területén bárhol működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékét értékesíti.

Míg vásár és piac csak a kereskedelmi hatóság által kiadott vásár-, illetve piacüzemeltetési engedély birtokában üzemeltethető, addig a helyi termelői piac esetében - Font Sándor kezdeményezése alapján - az üzemeltetéshez elegendő lenne a bejelentés a kereskedelmi hatóságnak. A törvény 2012. január 1-jén lépne hatályba.

A TÁRSADALMI VÉLEMÉNYEZÉS SORÁN LEíRTAKAT csatoltan olvashatják:

 

Kapcsolódó állományok

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás