Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Pusztaföldváron bevált az önfenntartási program

2011. szeptember 12.
Pusztaföldváron bevált az önfenntartási program

A Syngenta Adománylavina program keretén belül tizennégy önkormányzat, civil szervezet - köztük Pusztaföldvár - kapott adományt az Élelmiszerbanktól idén.

Pusztaföldváron csütörtök reggel óta szedik a megtermelt burgonyát. Az önkormányzat a  létminimum közelében élő rászorulók ellátására fordítja a zöldségeket

A program koordinátora. dr. Baranyiné Lantos Erika elmondta, a megtermelt zöldséget közvetlenül, szükség szerint csomag vagy közétkeztetés formájában juttatták el a legrászorultabbaknak. Példaként elmondta, hogy a nyáron 170, szerény körülmények között élő diáknak biztosítottak nyári, ingyenes étkezést. Ételeik már ezekből a megtermelt zöldségekből is készültek, de kaptak hideg csomagjaikba friss zöldségeket is.
A félmilliós értékű adományvetőmagból burgonyát, bimbós kelkáposztát, cukkinit, fejes káposztát, karfiolt, paradicsomot, póréhagymát, fejes salátát termeltek.
A programban elnyert adományt a közmunkaprogram keretében az arra rászorulók ültették el, gondozták, majd betakarították. Az önkormányzatnak az elmúlt 3 évben kellő tapasztalatszerzésre volt lehetősége a konyhakerti növények termesztésében. A három évvel ezelőtt elindított önfenntartási program erre megfelelő lehetőséget biztosított.

Forrás: veddamagyart.info

 

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás