Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Magyar dinnye - Őstermelők árulják, szakmai szervezetek kóstoltatják

2011. július 20.
Magyar dinnye - Őstermelők árulják, szakmai szervezetek kóstoltatják

Dinnytermelők szállhatják meg a fontosabb csomópontokat

A jó időnek köszönhetően kiváló az idei dinnyetermés, de a termelőknek nehézséget okoz az értékesítés, ezért a vidékfejlesztési miniszter megállapodott a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével, Kósa Lajossal, hogy az önkormányzatok kedvezményes árusítási helyeket jelölnek ki a dinnyetermelőknek. Az őstermelők a városközpontokban, forgalmas helyeken kapnak dinnyeárusítási lehetőséget.

Az kijelölt helyeken csak olyan őstermelők árusíthatnak, akik őstermelői igazolvánnyal rendelkeznek és a falugazdásztól igazolást kaptak arról, hogy 2011-ben értékesítési céllal dinnyét termelnek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal ( MgSzH) már ma kiadta az utasítást a falugazdászoknak, hogy soron kívül adják ki az igazolásokat a gazdáknak.

az idén mintegy 4.800-5.000 hektáron termelnek dinnyét Magyarországon. A területről származó mennyiség mintegy 60 százalékát Békés megyében, elsősorban Medgyesegyháza környékén termelik meg. Ebben az évben várhatóan mintegy 180 ezer tonna dinnye terem Magyarországon. Ennek a mennyiségnek mintegy 70 százalékát külföldön, a többit belföldön értékesítik.

Magyar dinnyét kóstoltatnak a szakmai szervezetek

A Zöldségtermelők Országos Szövetsége és az Agrármarketing Centrum szervezésében országszerte magyar dinnyét kóstoltatnak a "Magyar dinnye - Itthonról otthonra" elnevezésű akció szervezői.

Helyszínek: 12 Auchan (az összes az országban), 4 budapesti Metro és 20 Tesco áruház

Időpontok: júli 15-16, 22., 23., augusztus 5-6.

A kóstoltatás mellet receptkártyák és tájékoztató anyagok kiosztása is történik a helyszínen.

(Forrás: veddamagyrat.info, VM sajtóiroda, Fruitveb, HVG)

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás