Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Nyárig megszülethet a HUNGARIKUM törvény

2011. május 02.
Nyárig megszülethet a HUNGARIKUM törvény

A hungarikum-törvény társadalmi vitájának lezárult, az Országgyűlés tavaszi ülésszakán a képviselők dönthetnek  a törvényről mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Nagyon hasznos felvetésnek tartom, hogy a magyarság történelmi örökségét képező haszonállatok ebben a körben (a hungarikumok között) legyenek - válaszolta a politikus tegnap a hortobágyi Szent György-napi kihajtási ünnepet követően a Hortobágy egyedülálló állatvilágának védelmét érintő kérdésre.

Mint kifejtette, a Hortobágy a pusztai állattartás hazai fellegvára, az itt előállított bioélelmiszerek garantáltan egészséges magyar termékekként jelennek meg a fogyasztók asztalán. Nemzeti büszkeségünkön, a Hortobágyon szennyezés mentes állattenyésztés folyik, s ezeket az adottságokat kell helyben kihasználni - hangoztatta.

Jó lenne, hogy ha minél több feldolgozott termék kerülne a Hortobágyról és környékéről a régió nagyvárosainak - például Debrecen, Miskolc és Szolnok - piacaira, valamint szociális- és gyermekétkeztetést nyújtó intézményeibe - mondta Fazekas Sándor.

A Vidékfejlesztési Minisztérium - folytatta - megteremtette a lehetőséget a helyi feldolgozásra és értékesítésre, így az itt gazdálkodókat és a családi vállalkozásokat arra buzdítjuk, hogy éljenek a lehetőségekkel. Példaként kiemelte, hogy a vágópontok pályázati forrásait hamarosan megnyitják, de az Új Széchenyi Terv keretében is számos lehetőséget nyújtanak a családi vállalkozásoknak.

Forrás: greenfo.hu

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás